KRABBENDIJKE - De stichting Help Oekraïne in Krabbendijke heeft het jaarlijkse transport met hulpgoederen voor kinderen in de omgeving van Tsjernobyl uitgesteld. Aanleiding is de politieke situatie in het land.

Onderzoek:
Voorzitter Henk de Pater gaat binnenkort eerst onderzoek doen in Oekraïne. Dan praat hij ook met een minister. Als De Pater weet wat de nieuwe procedures zijn en inzicht heeft in de mate van corruptie aan de grens, kan het transport op 8 mei alsnog vertrekken vanuit Krabbendijke.

Scholen:
Stichting Help Oekraïne zamelt al jaren spullen in voor scholen in Tsjernobyl. De regio werd in 1986 getroffen door een ongeluk in een kerncentrale. Bij de stad is een oud theater verbouwd tot loods waar de spullen kunnen worden opgeslagen.

Steekpenningen:
Volgens De Pater is er altijd veel gedoe rond de douane en neemt de corruptie geleidelijk toe. Steeds vaker moet hij steekpenningen betalen om de goederen op de plek van bestemming te krijgen.

Meubilair:
De stichting heeft over spullen niet te klagen; aan het eind van het schooljaar mag ze het afgeschreven meubilair ophalen uit een school in 's-Gravenpolder. Wel heeft Stichting Help Oekraïne nog geld nodig voor de kosten van het transport.

Dim lights Embed Embed this video on your site

 
Facebook
Facebook Image
Weer in Kiev
Weather data OK
Kiev
19 °C
Archief
Login