Zoals jullie inmiddels wel zullen weten is de stichting dit jaar een nieuwe uitdaging aangegaan namelijk het organiseren van een vakantie voor Olena en haar weeskinderen in Nederland. Omdat er nog steeds dreiging in het land is, werd het lastig om een vakantie in Oekraïne te organiseren en is het plan geopperd om een vakantie in Nederland te organiseren. In het verleden is het idee al eens eerder geopperd door ons wijlen bestuurslid Adrie de Bruine en wat leek het ons mooi om dit waar te kunnen maken.

Zoals jullie inmiddels wel zullen weten is de stichting dit jaar een nieuwe uitdaging aangegaan namelijk het organiseren van een vakantie voor Olena en haar weeskinderen in Nederland. Omdat er nog steeds dreiging in het land is, werd het lastig om een vakantie in Oekraïne te organiseren en is het plan geopperd om een vakantie in Nederland te organiseren. In het verleden is het idee al eens eerder geopperd door ons wijlen bestuurslid Adrie de Bruine en wat leek het ons mooi om dit waar te kunnen maken. Omdat de stichting tot nu toe altijd alleen maar transporten heeft georganiseerd, hebben wij Karin en Jolanda bereid gevonden om de organisatie namens onze stichting voor ons project op zich te nemen. Zij hebben ervaring om vakanties voor Olena en personeel in Oekraïne te organiseren. Later zullen ze zich nog even voorstellen.

Na maanden van organiseren, heen en weer mailen met de ambassade in Kiev, Olena en ons contact persoon Yuri, is het dan allemaal definitief rond en zullen de kinderen op zaterdagavond 30 juli aankomen bij het blokhutten kamp te Veere. Er is gekozen voor dit kamp omdat we als organisatie in gedachten willen houden dat het verschil voor de kinderen niet te groot moet zijn. Ze zullen in Nederland al genoeg geconfronteerd worden met de rijkdom die wij hier hebben. Voor de mensen die het blokhuttenkamp te Veere niet kennen, het ligt op een mooi afgesloten terrein aan het Veerse meer waar 8 blokhutten op gebouwd staan. Hier zullen de kinderen en begeleiding 14 dagen verblijven.
We hopen als organisatie op heel erg mooi weer zodat de kinderen lekker op het terrein kunnen spelen en in het Veerse meer kunnen zwemmen. Wel zullen er nog verschillende uitstapjes gedaan worden. Zo zullen de kinderen op zondag 7 augustus te gast zijn in een kerkdienst in de gemeente Noord- Beveland en zullen ze een uitstapjes maken naar het strand en de stad.
Via facebook zullen we u elke dag verslag doen met wat foto' s om u op de hoogte te houden.
Wij willen u alvast bedanken voor alle steun tot nu toe. We hebben heel veel goederen en giften mogen ontvangen voor dit project.

Mocht u ons ook nog financieel willen steunen dan kan dit door een bijdrage te storten op de rekening van de stichting o.v.v. Vakantie Olena (reknr: NL 73 RABO 013 037 1106)

Vanuit de Stichting is ons gevraagd om deze reis te organiseren.
Gezien onze ervaringen die we hebben opgedaan met het organiseren van vakanties met jongeren vanuit Nederland naar Oekraine, leek het ons nu een uitdaging om een reis voor hen te organiseren naar Nederland.
We stellen ons even voor:

Mijn naam is Karin Leendertse, getrouwd, 2 dochters, woonachtig in Geersdijk en werkzaam bij een kinderopvang.
Vrijwilligers werk; je inzetten voor mensen, ligt helemaal in mijn aard en als dat dan ook nog met kinderen te maken heeft, ben ik helemaal blij.
U kunt mij op vele terreinen tegen komen; in het kerkenwerk (o.a voorzitter diaconie, mede organiseren van o.a de startdag, eilandelijk jeugdwerkactiviteiten ontplooien ), mede organiseren van een kindervakantie week op Geersdijk(voorzitter) enz.
Nu heb ik me samen met Jolanda "gestort" op dit project wat héél véél werk met zich meebrengt maar ook héél véél voldoening!
Ik hoop dat ook dat we een super zomerkamp mogen maken samen met de kinderen uit Korosten en het personeel uit het therapeutisch centrum.

Mijn naam is Jolanda Wisse, samen met mijn partner en onze zoon van bijna 1 woonachtig in Kamperland. Net zoals Karin doe ik veel vrijwilligerswerk binnen onze gemeente en ben ik 2011 voor het eerst afgereisd naar Oekraïne. De ervaring en het gevoel dat je krijgt als je deze kindjes kan helpen geven zoveel voldoening en kracht om dit werk voort te zetten vandaar dat ik de uitnodiging van de stichting graag aannam.

Karin en ik willen u op de hoogte houden in de 14 dagen dat de kinderen zijn en zullen elke dag een verslagje op facebook posten samen met wat foto's. We hopen dat u ons wilt volgen.

Groeten Karin en Jolanda

 
Facebook
Facebook Image
Weer in Kiev
Weather data OK
Kiev
19 °C
Archief
Login